Főoldal

Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük a Finnországi Magyarok Egyesülete (FME) új honlapján!

https://www.magyarok.fi/

 

Az évezred kihívásainak megfelelve már tíz éve jelen vagyunk a világhálón. Híreink, programjaink, az itteni közösséget leginkább érdeklő események az utóbbi egy-két évet leszámítva naprakészen olvashatók voltak a lapon, csakúgy, mint egyesületünk kis közösségi nyomtatványa, a Körlevél.

Az utóbbi években egyre több magyar érkezett rövidebb-hosszabb időre Finnországba, de rengetegen érdeklődtek az itteni munkalehetőségekről, ill. sokan szeretnének – akár ideiglenesen, akár véglegesen – letelepedni ebben az országban.  Felismerve azt a szükségességet, hogy a frissen letelepedetteknek vagy a potenciális munkavállalóknak segítségre, ill. minél szélesebb körű információra van szükségük, egyesületünk vezetősége úgy döntött, hogy a honlap ne csak az egyesület tagjait szolgálja, hanem az új igényeket is megpróbálja kielégíteni.

Itt szeretnénk megjegyezni, hogy nem áll módunkban közvetlen munkakereséssel, munkaközvetítéssel,  adótanácsadással,  lakáskereséssel szolgálni az érdeklődőknek! Ezért a Hasznos tudnivalók oldalon egy csokorba szedve megtalálhatók a legfontosabb linkek ezekben a témákban.

Semmiféle szponzorálási- és reklámtevékenységet nem vállalunk.

Köszönjük megértését, és reméljük, hogy a fentiek ismeretében szívesen ismerkedik szervezetünkkel.

Az FME könyvei a Magyar Kulturális és Tudományos Központ könyvtárában találhatók, onnan kölcsönözhetők. A könyvek listája itt található, képek az egyes könyvekről a fotóalbumban, illetve az Ághegy-Liget Baráti Társaságtól kapott könyvek albumában.


Aktuális

 Korábbi programjaink

Kiegészítő információk