2015/Tavasz_Műhelyek PDF Nyomtatás E-mail


Tisztelt Olvasóink!
Tudomásunk szerint a világon körülbelül 150 intézményben folyik különböző szintű magyar  oktatás. Sokan honlapot működtetnek a világhálón. Valószínűnek tartjuk, hogy a különböző földrészek iskolái, csoportjai nem is tudnak egymás létezéséről.
Ezért arra gondoltunk, hogy az őszi számtól (2014) kezdődően ebben a rovatban a gyümölcsözőbb kapcsolatrendszer kialakulása, működése érdekében sorozatban tesszük közzé az általunk ismert lapokat Ausztráliától Európa legészakibb régiójáig.
Fogadják szeretettel, és használják ki a kapcsolatfelvétel lehetőségeit!


USA

Az Egyesült Államokban egy tucat működő honlapot találtunk a világhálón. Tavaszi számunkban a 2014 téli szám folytatásaként újabbakat mutatunk be.San Francisco-környéki Magyar Iskola

 

"Iskolánk évtizedek óta sikeresen működik a San Francisco-i cserkészcsapatokkal együtt, az öböl környéki magyarság körében. A magas színvonalú oktatást nagyszerű, képzett pedagógusaink végzik. Iskolánk célja a magyar nyelvtan és irodalom, valamint a magyar történelem és földrajz oktatása az itt élő, magyarul beszélő gyermekeknek. 4-éves kortól 14-éves korig fogadjuk a magyarul beszélő gyermekeket, az óvodás csoporttól egészen a gimnáziumi osztályokig. A havonta két alkalommal, vasárnap délutánonként tartott órákon az oktatás kivétel nélkül mindig magyar nyelven folyik. Célunk, hogy diákjainkban kialakítsuk azt a szeretetet magyar kulturális örökségünk iránt, amely arra ösztönzi őket, hogy ezt majd gyermekeiknek is továbbadják."


San Francisco-környéki Magyar Iskola

Hungarian Community Church of Georgia

Wallingfordi Magyar Iskola

Washingtoni Magyar Iskola

San Fernando Völgyi Magyar Református Egyház iskolája

 

KANADA

Kanadában is közel egy tucat működő honlapot találtunk a világhálón. Tavaszi számunkban megkezdjük ezek bemutatásat.


Arany János Magyar Iskola, Torontó

Bethlen Gábor Magyar Nyelviskola

Szent Erzsébet Magyar Iskola

Hamiltoni Arany János Iskola

Kitcheneri (Ontario) Magyar Iskola

 

Amennyiben tudomásuk van más működő honlapokról is, kérjük, értesítsenek a Kapcsolatra kattintva az Őrszavak üzenőtábláján.

 

 

 

 

 

1. Decemberi számunk tartalmát lásd az Archívumban, illetve a Tartalomjegyzék 2014-ben
2. Az elmúlt évek anyagai az Archívumban, illetve a Tartalomjegyzékekben találhatók