Az oldal tartalma PDF Nyomtatás E-mail
  • Tóth Ildikó: Köszönet


A svédországi Tångagärde fölött az ég sokszor volt felhős, szomorú szürke az idei magyar nyelvi tábor ideje alatt. De lehetett az időjárás bármennyire rossz is, a tábor lakói kéknek látták a tábor egét. Kéknek, mint a tábor himnuszában szereplő kék virág, mivel a tábort szervező-rendező Őrszavak Magyar Nyelvvédők Egyesülete vezetőségének újra sikerült egy csodálatosan együttműködő, önzetlen, önfeláldozó, remek szaktudással rendelkező nevelőcsapatot összetoborozni. Rengeteg munkával, kitartással, lélekismerettel, szeretettel. Ennek köszönhető, hogy a tábor egész ideje alatt a jó, a szeretetteljes hangulat uralkodott, az időjárás szeszélyeit, a minden nap adódó problémákat sikerült jó kedvvel elviselni, megoldani.
A lelkes csapat tagjainak az újratalálkozás reményében köszönjük az együttlétet, önzetlen munkájukat, türelmüket és megértésüket, töretlen jókedvüket.
Köszönjük az Anyaországból jött Fehér Miklósnak és feleségének, Ézsiás Anikónak, Lampert Bálintnak, Szebeni Villőnek, Kesztyűs Attilának.
Az Erdélyből jötteknek: Bogács Nórának és férjének, Császár Sándornak, Balázs Borókának, Török Cecíliának.
A Felvidéket képviselő Palcsó Attila lelkésznek, a Délvidékről származó Mátyás Erzsikének.
És köszönjük a svédországi csoportnak. Elsősorban a Tompa családnak: Annának, Andreának, Enikőnek és Orsolyának. A fáradhatatlanul munkálkodó Bálint Leventének, Bihari Szabolcsnak, Bihari Emőkének, Cseh Andreának, Jansson Patricknak, Mitró Szurkos Ildikónak, Pap de Pestyén Andreának, Péntek Katinak, Szunyogh Jucikának.
Palcsó Annának, Császár Szabolcsnak, Níman Rudinak, a lelkes ifjaknak, akik most kezdenek beletanulni a táborvezetésbe.
Köszöntőmet mi mással zárhatnám, mint a tábor mottójául, himnuszául választott Tolcsvai-ének egyik szakaszával:
„Minket nem érdekel a hajszín, sem az emberek kora, nekünk egy dolog a fontos, a barátok szava. Nefelejcs és búzavirág minden földön megterem, hát hozzátok a virágokat, csak mindenik kék legyen. Csak egy kékszínű virág, csak ennyi a jelünk, aki jön, mind barátunk, és boldog lesz velünk, csak egy kék színű virág, mit a kezedben hozol, csak egy kékszínű virág, s máris hozzánk tartozol.”

Megjegyzés. A tábor életéről kisfilm is készült, melynek megrendelhető a CD-változata. A táborról készült fényképek megtekinthetők a facebook-on, a Kék Virág Tábor barátjaként

 

 

 

 


1. Júniusi számunk tartalmát lásd az Archívumban, illetve a Tartalomjegyzék 2010-ben
* Igazi színházat teremtettek XI. Szórványszínjátszó találkozó
* Dr. Demény Piroska: Két neveléstudományi konferenciáról
- Beszámoló a kolozsvári neveléstudományi konferenciáról
- Vendégségben az ELTE-Műhelykonferencián
* Versmondó vetélkedő Bécsben: Verőfény
* Berze Gizella: Kisegítő tagozatos pedagógusok tanácskozása Zentán


::: Márciusi számunk tartalmát lásd az Archívumban, illetve a Tartalomjegyzék 2010-ben
::: A 2009-es anyag az Archívumban, illetve a Tartalomjegyzék 2009-ben található