Tisztelt Látogató! PDF Nyomtatás E-mail


Ezen az oldalon csak akkor olvasható új tartalom, amikor tudomást szerzünk olyan rendezvényről, eseményről, pályázatról vagy más anyagról, amely hasznos lehet olvasóink számára.

(Szerkesztőség)

 

Pályázati kiírás


A Külgazdasági és Külügyminisztérium (továbbiakban KKM) pályázatot hirdet Márton Áron ösztöndíjra, 10 hónap időtartamra
-    szlovén állampolgárságú, vagy
-    valamely más külföldi (Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna kivételével) ország állampolgárságával rendelkező, vagy
-    állandó letelepedési engedéllyel Lettországban élő, lettországi állandó lakcímmel rendelkező,
magát magyar nemzetiségűnek valló személyek számára a KKM magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő részvételre a 2017/2018-as tanévben.


- Pályázati kiírás (Word)

- Pályázati kiírás (PDF)


Figyelem!
A  pályázatok elektronikus beadási határideje július 1-jére módosult.


Részletek: http://www.balassiintezet.hu/hu/palyazatok/tanulmanyi-osztondij/1981-erettsegi-elokeszito-a-2017-2018-as-tanevre-magyar-anyanyelvuek-szamara/

 


Nyugati Magyar Tanár- és Óvodai képzés - Győr, 2017. augusztus 21-26.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkársága támogatásával az idén ismét megrendezésre kerül 2017. augusztus 21-től 2016. augusztus 26-ig a Nyugati Magyar Tanár- és Óvodai képzés Győrben a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar közreműködésével (9022 Győr, Liszt Ferenc utca 42.)

- Levél a képzésről

- Jelentkezési lap

 

 

 

Konferencia felhívás

Doktoranduszok Országos Szövetsége Irodalomtudományi Osztály 2. Konferenciája
Nemzetközi Tudományos Konferencia
Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi KarVisegrádi Négyes Konferencia


A Doktoranduszok Országos Szövetsége Irodalomtudományi Osztály megrendezi „A jajt a sírig vinni hangtalan"

Az Első Világháború irodalmi és történelmi aspektusai a Kelet-Európai Régióban elnevezésű nemzetközi tudományos konferenciát.

A rendezvény helyszíne és időpontja: Budapest 2017. február 10-11.

 

A szervezők a kultúra és az első világháború kapcsolatának, 1917 év jelentőségének a kultúrában és a történelemben, a háborúk és a forradalmak valamint a gondolkodás történetének tematikájában várják a PhD hallgatók előadásait.

 

A jelentkezés határideje: 2016. november 30.

A jelentkezésről, tervezett szekciókról és publikálásról bővebben:

https://visegradiancountriesconference.wordpress.com/

 

 

Az Őrszavak Barátka Agnieszka szerkesztőnk (Varsói Tudományegyetem) révén érdekelt a Konferencián.

 

 

Pályázati kiírás


A Balassi Intézet pályázatot hirdet

- szlovén állampolgárságú, vagy
- valamely más külföldi (Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna kivételével) ország állampolgárságával rendelkező, magát magyar nemzetiségűnek valló személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2016/2017-es tanévben.

A pályázati kiírás tartalmát a Balassi Intézet dolgozta ki, és a pályázatot az Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége (NYEOMSZSZ) és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) lebonyolítói közreműködésével hirdeti meg.

- Pályázati kiírás (Word)

- Pályázati kiírás (PDF)

- LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE (Technikai segítség a pályázati elektronikus adatlaphoz és a pályázat beadásához)

 

 

Nyugati Magyar Tanár- és Óvodai képzés - Győr, 2016. augusztus 21-27.

- Levél a képzésről

- Jelentkezési lap

 

 

A Debreceni Nyári Egyetem táborai 2016 nyarán

 

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Debreceni Nyári Egyetem és partnerei nyári ifjúsági táborokat szerveznek július és augusztus folyamán. A programok történelmi hagyományokra, emlékeinkre irányulnak. A 8 és 14 év közötti gyerekek játékos formában ismerkedhetnek múltunkkal és értékhordozó tradícióinkkal.

Történelmi táborok:

ÉLD ÁT A MÚLTAT – Interaktív nyári honfoglaló tábor
ÉLD ÁT A MÚLTAT – Interaktív időutazás Géza fejedelem és Szent István korába
MÁTYÁS KIRÁLY APRÓDJA – Interaktív nyári reneszánsz tábor
IDŐUTAZÁS A KÖZÉPKORBA – Interaktív nyári középkori tábor

További részleteket honlapunkon olvashatnak.

Tisztelettel:
Dr. Szaffkó Péter
igazgató

 

 

 

Fontos hírek 2016:


1./ Februártól indul Veszprémben a Pannon Egyetemen belül működő Többnyelvűségi Nyelvtudományi Doktori Iskola.
Aki PhD-zni, doktorálni szeretne többnyelvűségből, január 15-ig kell jelentkezni.  Forduljon Dr. Navracsics Judit professzor asszonyhoz, akitől minden információt megkap. Lehetnek tanárok is, a lényeg, hogy legyen mesterszakos diplomájuk. A tandíj nem magas (150 ezer forint/félév).

A képzés   februártól indul, jan. 15-ig kell beadni a jelentkezési lapot.

2./  Beindult az Alkalmazott Nyelvtudomány online folyóirat : http://alkalmazottnyelvtudomany.hu

3./  Engedélyezték az angol nyelvű alkalmazott nyelvészet mesterszakot is, ha esetleg kereslet van rá, akkor arra is várják a jelentkezőket. A tandíj összege: 300 000 Ft/szemeszter (ez 4  féléves).

 

Elérhetőségek:

Dr. Navracsics Judit elérhetősége: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Dr. Navracsics Judit irodájának elérhetősége: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Pannon Egyetem honlapja: http://www.uni-pannon.hu/

 

 

 

Ünnepi rajz-, és esszépályázat a magyar címer és zászló megünneplésére

A Magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául, így összetartozásunk egyik legfontosabb ünnepéül március 16-át jelölte ki. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkárságával közösen szervezett pályázatot „Ünnepi rajz-, és esszépályázat a magyar címer és zászló megünneplésére” címmel, amely valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára szól.

 

>>>Pályázati kiírás>>>

 

 

Október végétől elérhető a Hungarobox honlapja!

A Hungarobox Learning Partnership [Hungarobox Tanulási Kapcsolatok] egy kétéves Grundtvig projekt, amely öt, felnőttoktatással, valamint a magyar nyelv felnőttek számára való tanításával foglalkozó finnországi, észtországi, német, magyar és olasz intézmény tevékenységét hangolja össze.

Az Őrszavakban decembertől részletesen bemutatjuk a honlapon található szókincsfejlesztőket,  játékos feladatokat,  valamint a nyelvtani, szövegalkotási és szövegértési feladatokat, amelyeket az iskoláskorúak is megoldhatnak.

 

 

Pályázati kiírás


A Balassi Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösen pályázatot hirdet

- szlovén állampolgárságú, vagy
- valamely más külföldi (Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna kivételével) ország állampolgárságával rendelkező, magát magyar nemzetiségűnek valló személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2015/2016-os tanévben.

A pályázati kiírás tartalmát a Balassi Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve dolgozta ki, és a pályázatot az Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége (NYEOMSZSZ) és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) lebonyolítói közreműködésével hirdeti meg.

 

>>Pályázati kiírás>>

>>Adatlap>>


A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje: 2015. július 20. helyi idő szerint 15.00 óra.

 

 

Pályázati kiírás


A Balassi Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösen pályázatot hirdet

- szlovén állampolgárságú, vagy

- valamely más külföldi (Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna kivételével) ország állampolgárságával rendelkező, magát magyar nemzetiségűnek valló személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2015/2016-os tanévben.


A pályázati kiírás tartalmát a Balassi Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve dolgozta ki, és a pályázatot az Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége (NYEOMSZSZ) és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) lebonyolítói közreműködésével hirdeti meg.


>>Pályázati kiírás>>

>>Pályázati adatlap>>
Nyugati Magyar Tanár- és Óvodai képzés Veszprémben

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Külhoni Magyarok Osztálya támogatásával 2015. augusztus 22-től 2015. augusztus 29-ig ismét megrendezésre kerül a Nyugati Magyar Tanár- és Óvodai képzés Veszprémben a Pannon Egyetem- Modern  Filológiai és Társdalmtudományi Kar- Magyar és Alkalmazott Nyelvtudományi Intézetében  dr. Csrerhalmi Zsuzsanna. és Dr. Navracsics Judit professzor asszony,  az intézet igazgatójának vezetésével.

>>Bővebben>>

>>Jelentkezési lap>>

>>Kérdőív>>

 


A Balassi Intézet egyetemi előkészítő képzése

 

Várhatóan az idén is meghirdetik a Balassi Intézet egyetemi előkészítő képzését.
A Balassi Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)  várhatóan a 2015/2016-os tanévre is meghirdeti határon túli magyar középiskolások számára az ösztöndíjas egyetemi előkészítő pályázatát. Az ún. nyugati szórványban élő magyar nemzetiségűek közül várhatóan 16 diák vehet majd részt az ösztöndíjas képzésben.

>>Részletesebben>>

Tájékoztató

 

 

PÁLYÁZAT! - 2015. február 16.

ÜNNEPI RAJZPÁLYÁZAT MAGYAR DIÁKOK ÉS EGYETEMISTÁK SZÁMÁRA
– a magyar címer és zászló megünneplésére –
2015. MÁRCIUS 16.

- Pályázati kiírás

- Lemondó nyilatkozat


EU pályázati kiírás

Az Országgyűlés Elnöke és a Külgazdasági és Külügyminiszter pályázatot hirdet Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban címmel az egyetemek és főiskolák hallgatói számára.

A pályázatról: parlament.hu www.facebook.com/orszaggyules

A részletes pályázati kiírás a csatolmányban


Külhoni Magyarságért Díjat kapott a SMOSZ Őrszavak Anyanyelvápoló Egyesülete!

Augusztus 20-a tiszteletére tizenegy szervezet képviselője, illetve személyiség vehette át a Külhoni Magyarságért Díjat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkártól augusztus 19-én Budapesten, a Parlamentben.

2011 óta minden évben olyan személyeknek, illetve szervezeteknek adják át az elismerést, akik a Szent István-i örökség továbbörökítői, akik a határokon túl élő magyar közösségek érdekében a közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági életben kiemelkedő tevékenységet végeznek.

A kitüntetett svédországi Őrszavak Anyanyelvápoló Egyesületet a Svédországi Magyarok Országos Szövetsége alapította 1996-ban azzal a céllal, hogy évente rendezzen anyanyelvi táborokat, valamint szakmailag hangolja össze a svédországi magyar anyanyelv oktatását. A 9-10 napos anyanyelvi táborok témája minden évben egy magyar történelmi kor, mely kiegészül a Kárpát-medence földrajzának oktatásával. Idén Hunyadi Mátyás és kora volt a fő téma.

 


A Balassi Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösen pályázatot hirdet magát magyar nemzetiségűnek valló személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2014/2015-ös tanévben.

A pályázati kiírás tartalmát a Balassi Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve dolgozza ki, és a pályázatot az Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége (NYEOMSZSZ) lebonyolítói közreműködésével hirdeti meg.

A végleges pályázat itt olvasható, letölthető Word, ill. PDF változatban.

Jelentkezési adatlap Word formátumban.

Jelentkezési határidő: 2014. július 22. helyi idő!

 

 


A Balassi Intézet pályázatot hirdet magyar nyelvi és magyarságismereti képzésen való részvételre a 2014/2015-ös tanévre ösztöndíjra, a
Kárpát-medencén kívül, nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára. A pályázat keretében 18, a nyugati diaszpórában élő magyar származású fiatal vehet részt a Balassi Intézet magyar nyelvi és magyarságismereti képzésén.

Határidő: április 4.

Részletek: Pályázat ösztöndíjas magyar nyelvi és magyarságismereti képzésre a 2014/2015-ös tanévre:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/02/12/osztondijas-magyar-nyelvi-es-magyarsagismereti-kepzes-201415/?awt_l=HaYbE&awt_m=3ZJaTFrZhPz4mMkEgyütt Szaval a Nemzet

Az idén 25. alkalommal ünnepeljük meg a Magyar Kultúra Napját annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. A nemzeti megemlékezések hozzájárulnak ahhoz, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, nemzeti tudatunk erősítésének, ápolva és továbbadva kultúránk tárgyi és szellemi értékeit.

Az évfordulón egy nemzeti összetartozást erősítő, új kezdeményezést szeretnénk elindítani, melynek címe:
EGYÜTT SZAVAL A NEMZET

A 2014. évi Magyar Kultúra Napján, január 22-én a világ valamennyi magyar nyelvű általános és középiskolájának részvételével indul útjára a magyar Himnusszal az Együtt Szaval a Nemzet program.

>> A felhívás teljesz szövege itt olvasható >>

 

 

 

 

A 2014 a külhoni magyar felsősök éve program fókuszában a külhoni magyar 5-8. osztályos diákok és a köréjük fonódó közösségek állnak. Ennek szellemében A Bethlen Gábor Alap  pályázati felhívásokat tett közzé.

A pályázatok beadása: 2014. március 17. és 2014. március 31. déli 12.00 óra (közép-európai idő szerint)!Tóth Ildikó: Karácsonyi üdvözlet a Kékvirág magyar nyelvi tábor nem Svédországban élő segítőinek

 

[...] Jó tudni, és örvendeni annak, hogy vannak olyan emberek, akik egy jó cél érdekében képesek feláldozni azt, ami mindnyájunknak egyformán fontos: drága szabadidejüket. Hogy mi, az Őrszavak vezetősége részt veszünk a táborokban és mondhatni 24 órás szolgálatot vállalunk ott, az természetes, a saját gyerekeink, unokáink érdekében tesszük. De az, hogy Svédországtól messze élő, idegen emberek is vállalják ezt a fárasztó munkát – csak egy köszönömért –, az olyan csoda, amelyet csak az egymás, a drága magyar nyelvünk, hagyományaink iránti szeretettel magyarázható. Ritka kincs ez, a mai pénzorientált világban különösképpen. A Kékvirág magyar nyelvi tábor nem tudna létezni, működni odaadó, önzetlen munkájuk nélkül. Ezért köszöntjük most az erdélyi Császár családot, Salat Albertet, a magyarországi Ézsiás Anikót és Fehér Miklóst, a felvidéki Palcsó Attilát.

 

Az én mesém 2014

 

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ 2007 óta hirdeti meseíró és illusztráló pályázatát. A beérkező meséket feltölik az online mesekönyvükbe. Ezekhez a mesékhez várják második körben az illusztrációkat papír alapon vagy elektronikusan.

ÍRJUNK EGYÜTT MESEKÖNYVET!

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ hetedik alkalommal hirdet meseíró pályázatot 3 kategóriában:

I. 7-12 éves gyermek
II. 13-17 éves gyermek
III. felnőtt

A legjobb alkotásokból szeretnénk kiadni 2014-ben Az én mesém 7. gyűjteményes mesekönyvet.

Részletek a alábbi linken:
http://www.korosi.org/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=43&

 


A Könyvespolcon Az én világom spanyol nyelvű segédanyaggal

 

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy  Az én világom c. tankönyv az Őrszavak Könyvespolc/Tankönyvek oldalán november 11-től spanyol nyelvű segédanyaggal is olvasható, letölthető.

 

 

Beszámoló a Kőrösi Csoma Sándor Program európai ösztöndíjasai munkájáról


A magyar kormány által meghirdetett program keretében 11 ösztöndíjas töltött öt vagy hat hónapot Nyugat-Európában. A NYEOMSZSZ szeptember elején megrendezett rigai közgyűlésén több ösztöndíjas is részt vett, és ott merült fel az ötlet, hogy egy cikk keretében mutassuk be a tevékenységünket. A következőkben az ösztöndíjasok fogják bemutatni, hogy mivel is telt el a kint eltöltött idő.

 

>> A teljes beszámolót itt olvashatják >>

 

Finnországi magyartanárok találkozója és továbbképzése

A budapesti Balassi Intézet, a Finnországi Magyarok Egyesülete és a Finn–Magyar Társaság közösen szervezi meg a finnországi magyartanárok találkozóját és továbbképzését október 4-5-én a Magyar Kulturális és Tudományos Központban.(Helsinki, Kaisaniemenkatu 10.)

A továbbképzés műhelymunkái két csoportban zajlanak: MID = magyar mint idegen nyelv (finneknek), MSZ = magyar mint származásnyelv (magyar gyermekeknek).

A Balassi Intézet részéről Gordos Katalin (MID) és Maróti Orsolya (MSZ), az Őrszavak képviseletében - az FME meghívására -  Lengyel Ferenc (MSZ) tartanak előadásokat.

>>A részletes program>>


Igaz barátok az M2-n: jön Lóti és Futi

Új mesesorozat indul az M2-n szeptember 16-ától. A Lóti és Futi című mini-szitkom igazi műfaji újdonság, és várhatóan az óvodás, kisiskolás gyerekek nagy kedvence lesz.

Bővebben


Akik megértik egymást
(egy továbbképzés margójára)


Tekintet nélkül arra, hogy másoknak tetszik vagy nem, hogy látják-e vagy nem, hogy lesz e sikere vagy nem, tedd a jót, tégy minden jót, amit megtehetsz, ott, ahol vagy, úgy, ahogy teheted, akkorát, amekkorát tehetsz, de mindig,  szüntelen ez legyen a programod.
(Sík Sándor)

Balatonalmádiban találkoztak 2013 augusztusában egy hétre a nyugati szórványban magyar nyelvet tanító pedagógusok. A szakmai továbbképzés a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Külhoni Magyarok Osztálya támogatásával jött létre.  A kultúra megőrzésének jegyében szervezett képzés idei mottóját egy Korniss Gyula-idézet adta: „a nemzet fennmaradása a kultúra függvénye”.

A megnyitón Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy a kormány számos újonnan hozott rendelkezése segíti a szórványban élőket magyarságuk megőrzésében. Így a tavalyi év a külhoni óvodák éve volt, eredménye pedig világszerte felhasználható tananyag-csomag, az idei év pedig a külhoni kisiskoláké. A továbbképzés is eddig 25 főt fogadott, az idén huszonnyolcat (és néhány jelentkező még így is kimaradt).

>> A tudósítás teljes szövege >>

 

Használható a MTA helyesírási tanácsadó portálja!

"A portál célja, hogy hasznos és hatékony segédeszköze legyen mindazoknak, akik helyesen szeretnének írni – az érvényben lévő akadémiai szabályzat, A magyar helyesírás szabályai 11. kiadása alapján."

helyesírás.mta.hu

 

 

 


A KIM Nemzetpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság honlapjáról:
2013 a külhoni magyar kisiskolák éve
2013. január 24. 15:22

Elindult a 2013 - a külhoni magyar kisiskolák éve című program, amelyre 100 millió forintot különítettek el a Bethlen Gábor Alapnál - jelentette be Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Budapesten.

A helyettes államtitkár a Magyarság Házában tartott sajtótájékoztatón kiemelte: az a cél, hogy minél több kisgyermeket magyar iskolába írassanak szüleik, és egyre többen válasszák a magyar nyelvű oktatást. Szeretnének a szülők számára segítséget nyújtani, hogy iskolaválasztáskor valós és hiteles információkra támaszkodva tudjanak megalapozott döntést hozni - fejtette ki.

Arra is szeretnének rávilágítani, hogy az anyanyelvi nevelés, és a saját kultúra jelenti azt a biztos alapot, amire építeni lehet a jövőben - fűzte hozzá. Ez a program a tavaly elindított külhoni magyar óvodák éve projekt folytatása. Most továbblépnek az oktatási rendszer második láncszemére, a kisiskolákra - jelezte Répás Zsuzsanna.

Lesz emellett magyarországi továbbképzés, pályázatokat hirdetnek és a napokban honlap is indul www.kulhonikisiskolasok.hu címmel. A program megvalósításában a Bethlen Gábor Alap, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet és az Erzsébet Szálloda, Táborok és Vendégházak Nonprofit Közhasznú Kft. egyaránt közreműködik, a szakmai koordinációt a nemzetpolitikai államtitkárság látja el.

A sajtótájékoztatón a helyettes államtitkár programcsomagot és Gárdonyi Géza mesekönyvet adott át a határon túli magyar pedagógusszövetségek képviselőinek. A mesegyűjteményt minden külhoni iskolába eljuttatják.

 

Kedves Látogató, Kedves Felhasználó!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy ez év szeptemberében elhagyta a csíkszeredai nyomdát a Pathy Lívia - Seper Judit által írt nagysikerű Az én világom c. tankönyv angol segédanyaggal készült változata Székely Győző szerkesztésében. Reméljük, hogy az angol nyelvterületen élő magyarul tanuló gyermekek, az ott dolgozó tanítók, tanárok nemsokára kézbe vehetik a könyvet. Addig is a honlapunkon már elérhető, részenként letölthető a Könyvespolc/Tankönyvek oldalról.

 

Pathy Lívia - Seper Judit: Az én világom

ISBN 978-3-9503152-0-2
Sodalitas
Wien / Bécs, 2012
Eigentümer und Herausgeber / Tulajdonos és Kiadó:
Zentralverband Ungarischer Vereine und Organisationen in Österreich
Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége
A kiadásért felel: Wurst Erzsébet
Nyomta és kötötte:
Alutus Nyomda, Csíkszereda
Felelős vezető: Hajdú Áron igazgató