2015/Nyár_Ajánló PDF Nyomtatás E-mail

 

 

Lengyel Ferenc: Katalin Blaskó: Kalandosan magyarul
Ungarisch-Lehrbuch för die 3.-4. Schulstufe / erstellt im Rahmen des EU-Projektes „Educational Cooperation in the Border Region extended, 2015)

Az ausztriai magyar nyelvet oktatók új tankönyvnek örvendhetnek a következő tanév elejétől. Blaskó Katalin, a Bécsi egyetem finnugrisztikai tanszékéről, március elején mutatta be Alsó-Ausztriában, szakmai körben, a magyar nyelvet tanító tanárok találkozóján legújabb nyelvkönyvét.

 

 

>> Tovább a recenzióra >>

 

 

Agnieszka Barátka: Csak versek. Mindenkinek
Friss tinta, mai gyerekversek,
Takács Mari illusztrációival, szerk. Banyó Péter et al. Pozsonyi Pagony – Csimota Kiadó, Budapest 2005 (1. kiad.), 159 p. ISBN 978-615-5023-02-6)

Sok éve nem jelent meg ilyen remek versantológia. Gyerekeknek? Felnőtteknek? Én azt mondom, annak, aki éppen olvassa, de ha együtt teszik, az a legjobb. Szellemes, mulattató versek, egyiken sírsz, a másikon nevetsz, szóval az én ízlésem szerint valók.
Halász Judit

 

 

>> Tovább a recenzióra >>

 

 

Vermeki Boglárka: Szita Szilvia – Pelcz Katalin: MagyarOK 2
PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM, 2014.

Nemrégiben jelent meg Szita Szilvia és Pelcz Katalin négy részesre tervezett magyar nyelvkönyvcsaládjának második kötete, a MagyarOK 2.
A második kötet az első munkáját folytatva a Közös Európai Referencia Keret által meghatározott A1-es nyelvi szintről az A2+ szintre jutatja el fiatal felnőtt tanulóit. A pluszjel arra utal, hogy a könyv befejeztével a diákok tudása egy kicsit meg is haladja az A2-es szintet megkönnyítve ezzel az átmenetet az A2 és a B1 nyelvi szintek között.

 

 

>> Tovább a recenzióra >>

 

 

 

 

 

1. Márciusi számunk tartalmát lásd az Archívumban, illetve a Tartalomjegyzék 2015-ben
2. Az elmúlt évek anyagai az Archívumban, illetve a Tartalomjegyzékekben találhatók